Gracias a Dios, ¡es viernes!

El único día de la semana que esperamos con más ansias. ¿Y quién no cuando el menú siempre es una buena picada?

Nuestras costumbras de los viernes se han refinado al punto de que perfeccionar la picada es nuestro deporte familiar (no es el único deporte, sino estaríamos obesos) y este viernes en particular, decidimos ampliar un poco más el abanico de sabores para darnos un gusto.

Para la picada de hoy, conseguimos una delicia celestial conocida como «lomo curado». A la mayoría de la gente que lo prueba sin saber qué es, lo primero que se le viene a la mente es el ciervo o nuestro adorado speck italiano (testeado en una audiencia real), pero el aroma y el sabor son algo de otro mundo.

El jamón crudo es un clásico de las picadas y no puede faltar, así como el salame. En este caso, conseguimos un salame alerce de primera.

La selección de quesos para una picada puede ser muy amplia, pero entre nuestros favoritos están el brie, el roquefort, el gouda y el ahumado en fetas. Delicias.

Para darle un poco de color y algunos sabores diferentes, este viernes le agregamos unas aceitunas negras y verdes y, además, unas almendras tostadas y saladas y unas castañas de cajú fabulosas. No fueron los únicos colores que agregamos: antes de empezar a atacar los fiambres y los quesos, nos preparamos una buena entrada.

Pueden ver la entrada en esta publicación.

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Para terminar, un buen vino tinto (agradecemos vivir en Argentina y tener un gran catálogo para elegir cada vez que vamos al supermercado) y eso es todo. Les aseguro que nunca sobra…

¡Hasta la próxima!

 


ENGLISH VERSION:

Thank God it’s Friday!

The only day of the week that we wait eagerly. And who wouldn’t when the menu is always a great picada?

Before we start, if you have no idea what a picada is, let me tell you a bit about it:

The title for this dish comes from the Spanish word ‘chopped’, and its usually a bunch of several cold cuts and other additional ingredients, such as olives, a variety of cheeses and sometimes even nuts thrown all together in a plate for the dinner guests to grab and eat — alone or in sandwiches!

Our traditions for Friday nights have refined a bit to the point that perfecting our picadas is the new family sport (among others, if not we would be obese. So on this particular Friday, we decided to make things more exciting to indulge in some fine picada-eating.

For today, we got our hands on a heavenly delight known as ‘lonzino‘ or cured pork loin. For most people who try it without knowing what it is, the first thing that strikes their minds is deer meat or our cherished italian speck (this has been tested on a real audience), but its aroma and taste are something out of this world.

Prosciutto its a picada classic and it must always be present, just like salami. On this occasion, we had a number-one salami named ‘alerce’ (‘larch tree’ in English) which was covered in fine herbs.

Our cheese selection for picadas can be too wide to describe, but among our favourites are brie, roquefort, gouda and smoked cheese in very thin slices. Wonderful delights.

To make our dish more colourful and add some special flavours, this Friday we also had some green and black olives, some toasted and salty almonds and some fabulous cashews. These were not the only colours that we added to our picada-spectrum: before attacking the cold cuts and cheeses, we prepared ourselves a great entrée.

You can check out the antipasto on this post.

Finally, a great red wine. God knows we are thankful for living in Argentina and having a great catalogue of wines to choose from every time we go to the supermarket…

And that’s that. I can assure you that we are never able to make two meals out of this…

See you soon!

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  1. Pingback: Antipasto

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